Kuvaaja

Itse kuvaaja kuvassa Nimeni on Sakari ja olen fysiikan opiskelija. Pidän musiikista, kirjoittamisesta ja luonnossa kulkemisesta. Valokuvaamisen aloitin yläasteikäisenä, ja vuosien kuluessa siitä on tullut musiikin ohella lempiharrastukseni.

Pidän myös kaikenlaisesta käsin tekemisestä ja rakentelusta. Jo digiaikoinani tein omia virityksiäni valokuvausta varten: valjastin kertakäyttökameran salaman valottamaan suurnopeuskuvia roiskuvasta vedestä ja viritin tummennetun hitsauslasin kameran objektiivin eteen, jotta voisin keskellä kirkasta päivää käyttää sekuntien mittaisia valotusaikoja.

Teen usein kuvilla kokeiluja: minua kiinnostavat erityisen pitkät ja lyhyet valotukset, päällekkäiset kuvat sekä terävyysalueella ja optisilla harhoilla leikittely. Fyysikonalkua kiinnostaa myös valon ja aaltojen käyttäytyminen, ja sitä pyrin kuvissani tutkimaan ja tuomaan esille.

Halusin kuitenkin viedä käsin tekemisen vielä pidemmälle. Tässä blogissa kerron, mitä kaikkea olen saanut aikaan käyttämällä pääasiassa kotoa löytyviä, arkipäiväisiä tarvikkeita, jotka muiden mielestä saattavat vaikuttaa silkalta roskalta. Neulanreikäkamera ja kotipimiö avaavat laajan leikkikentän aivan uudenlaisille kokeiluille.

Minut saa parhaiten kiinni sähköpostilla.