Veden leikit

Tänään oli maailmanlaajuinen neulanreikäkuvauspäivä, World Pinhole Day. Ideana on, että harrastajat ympäri maailman ottavat samana päivänä neulanreikäkameralla kuvia ja lataavat ne nettiin. Näin syntyy mielenkiintoinen galleria, ja teemapäivä on mainio tilaisuus tutustua neulanreikäkuvaukseen.

Pakkohan minunkin oli käyttää tilaisuus hyväkseni. Kävin tänään useampaan otteeseen kuvaamassa. Keväässä on se hyvä puoli, että on hauskaa lähteä etsimään kuvauskohteita pyörällä. Tänään polkemista tulikin yhteensä melkein kaksikymmentä kilometriä.

Tulviva kosteikko Viime aikoina olen kuvannut paljon vettä. Neulanreikäkameran pitkät valotusajat saavat veden näyttäytymään kiehtovalla tavalla: pinnan pienimmätkin väreilyt silottuvat, pauhaava koski rauhoittuu lipuvaksi usvaksi. Pinnan heijastukset piirtyvät kovin todentuntuisina ja kirkkaina.

Kuohuva koski Sain tänään ksylitolipastillirasiasta idean uuteen kameraan. Blogiin on tulossa juttua myös valotusajoista, pimiötyöskentelystä sekä siitä, miten pikakahvi liittyy kuvien kehittämiseen. Pysykää siis kuulolla!